18 Temmuz 2009 Cumartesi

Feast III: The Happy Finish (2009)

Yönetmen: John Gulager
Oyuncular: Diane Ayala Goldner, Carl Anthony Payne II, Hanna Putnam, Tom Gulager, William Prael, Martin Klebba, Juan Longoria García, Clu Gulager, Josh Blue
Senaryo: Marcus Dunstan, Patrick Melton
Müzik: Stephen Edwards

Üçlemenin son ayağı Feast 3: The Happy Finish, kan, pislik ve absürdlük geleneğini bozmuyor. Tam da ikinci filmin kaldığı yerden başlayarak sanki asla TV’de oynamayacak bir gece yarısı TV dizisinin devamı gibi ilk iki filmden alınan zevkin, tuhaflığın, komikliğin ve tiksintinin uyumunu bozmuyor. İkinci filmde bıraktığı noktada, üçüncü filme dair yaptırdığı tüm tahminleri çöpe attırması ile zaten daha başında niyetini belli ediyor. Yine özenle eklenen ve nasıl tedavülden kaldırıldığını ilk iki filmi izleyenlerin tahmin edeceği ilginçlikte karakterler mevcut. Shitkicker, Jean Claude Seagal ve Peygamber karakterleri yanında beklenmedik biçimde garip bir kanalizasyon ahalisini de filme dahil eden manyak senaristler Patrick Melton ve Marcus Dunstan, Saw IV- V (ve maalesef yolda olan VI) senaryolarından daha özgür takıldıkları bu üçlemeyi usulüne uygun ucu açıklıkta sonlandırıyorlar.
 
Aslında son derece matrak müzikal finali de gelecek tepkilere göre devamının çekilip çekilmeyeceğini havada bırakıyor. Şahsen ne kadar çekilirse çekilsin hepsini keyifle izlerim. Çünkü yaratıklarla ve finalde bambaşka bir uçukluğa bürünen distopik saçmalığıyla ilgili ortaya saçmış olduğu soruların cevapları için devam filminin (veya filmlerinin) çekilmesi gerek. Hatta Saw serisinin gereksizliğinden daha gerekli bir durum var ortada bana göre. Bu arada kariyerinde uzun metraj olarak sadece bu Feast üçlemesi bulunan yönetmen John Gulager’in gözden kaçmaması gereken numaralarının da hakkını vermek şart. Umarım ileride birileri keşfeder de, kendisine daha yüksek bütçelerle birkaç bin dolar kazandırırlar. Video pazarına yönelik bu işlerin içine sızan estetik denemelerin farkına varmayı seven bir seyirci olarak, Feast serisinin B filmlerine yöneltilen tepeden bakışlara, aşağılamalara gülüp geçen, siktir çeken tavrını saklayacağım ve hep saygıyla anacağım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder