2 Eylül 2011 Cuma

The Perfect Host (2010)


Yönetmen: Nick Tomnay
Oyuncular: David Hyde Pierce, Clayne Crawford, Nathaniel Parker, Megahn Perry, Tyrees Allen, Cooper Barnes, Annie Campbell, Indira G. Wilson
Senaryo: Nick Tomnay
Müzik: John Swihart

Bir soygundan yaralı halde apar topar kaçarken, lüks semtin birinin posta kutusundan bulduğu kartpostal sayesinde aklına bir fikir gelen John, oradaki adrese başka biriymiş gibi gider. Ev sahibi Warwick başta John’u içeri almaya yanaşmasa da, dışarıda kalmasına gönlü razı olmaz. Akşam yemeği davetine hazırlanan, John’un aranan bir soyguncu olduğundan habersiz Warwick, John’u da davete katılması için ikna eder. Ama aslında hiçbirşey göründüğü gibi değildir. Sürprizlerle dolu bir gece başlar.

2001 yılında kısa film The Host’u, 10 yıl sonra The Perfect Host olarak uzun metraja çeviren Nick Tomnay, ilk senaryo ve yönetmenlik denemesiyle hoş bir karışıma imza atıyor. Bu karışım, kara mizahın psikolojik gerilimle buluştuğu, yer yer şarkılı danslı bir suç filmi şeklinde kendini gösteriyor. Av ve avcının yer değiştirmesi, beklenmedik sürprizler ve seyirciye filmin sonrasında benzer bir filmin tekrar başa sarılacağına yönelik atılan pas, Nick Tomnay’in kısa filmini fazla şişirmeden başarıyla uzattığını gösteriyor. Yine de şahsen, filmin o evin dışına çıkmasını pek istemezdim. Zira, iki kişilik bir tiyatro oyunu tadı yakalanması, evin dışına çıkılmasıyla birlikte yerini kalabalıklaşan bir polisiyeye bırakıyor. Fakat suç zekâsını, sürpriz dağılımını ve merak unsurunu genel olarak iyi tasarladığından, amacını gerçekleştirebiliyor.

Ama The Perfect Host’un en cazip noktası, tecrübeli aktör David Hyde Pierce’ın müthiş performansı. Tiyatro ve müzikal geçmişininden bolca izler taşıyan Warwick karakterinin tekinsizliğini, psikopatlığını ve normalliğini, dümenini hiç bırakmadığı bir soğukkanlılıkla canlandırıyor. David Hyde Pierce olarak Warwick’i oynadığı gibi, Warwick olarak da psikolojik rahatsızlığı olan bir başka adamı oynuyor, adeta oyun içinde oyun çıkarıyor. The Perfect Host, karakterlerin ince plânlarla birbirlerine kazık atma eğiliminde oldukları, ahlâki değerlerin sıkıcılığını bir kenara bırakmış suç yapımlarını sevenler için, en önemlisi de David Hyde Pierce’ın delişmen oyununu izlemek için iyi bir seçenek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder