18 Şubat 2008 Pazartesi

The Heart Is Deceitful Above All Things (2004)


 Yönetmen: Asia Argento
Oyuncular: Asia Argento, Jimmy Bennett, Ornella Muti, Kip Pardue, Winona Ryder, Peter Fonda, Michael Pitt, Ben Foster, Marilyn Manson
Senaryo: Asia Argento, Alessandro Magania, J.T. LeRoy
Müzik: Marco Castoldi, Billy Corgan, Kim Gordon
 
Film, 7 yaşındaki Jeremiah (Jimmy Bennett)’ın, başı beladan kurtulmayan annesi Sarah (Asia Argento) tarafından koruyucu ailesinden geri alınmasıyla başlayan korkunç büyüme hikayesini anlatıyor. Uyuşturucu, alkol ve fahişelik hayatının doğal bir parçası olan Sarah, oğlunu kısa zamanda bu hayatın bir parçası haline getirerek işkence, alkol ve esrar ile tanıştırır. Kısa bir süre sonra oğlunu terk ederek onu pislik dolu bir dünyanın içinde bırakır. Jeremiah yaşadığı kötü olaylar sonucunda, katı Hristiyan inançları ve disiplin ile tanışacağı büyükanne (Ornella Muti) ve büyükbabasının (Henry Fonda) yanında kalmaya başlar. Ancak 3 yıl sonra Sarah tekrar oğlunu geri alır ve değişik bir sevgi anlaşıyla beraber, çocuğu tekrar yaşadığı korkunç dünyaya sürükler.

Korku filmlerinin efsane ismi Dario Argento'nun kızı Asia Argento, oyunculuk kadar yönetmenlikle de uğraşıyormuş meğer. The Heart Is Deceitful Above All Things kendisinin yönetmiş olduğu filmler arasında izlediğim ilk filmi oldu. Muhtemelen de sonuncu olacak. Aslında oldukça vurucu bir başlangıç yapan film, epey cesur ve sert biçimde işlenen bir ana-oğul hikayesi olarak başlıyor. Jeremiah rolüyle küçük oyuncu Jimmy Bennett insanın ağzını açık bırakıyor. Devamını aynı tedirginlikle merak ediyoruz. Ama film küçük Jeremiah'ın birdenbire üç yıl sonrasına zıpladığında anlamsızlaşmaya ve sıkıcılaşmaya başlıyor. Sonuna kadar da öyle giden filmin en iyi yanı, bitmesi oluyor tabi. Argento ve filmin en iyi oyuncusu Bennett'in yanında minik rollerde Ornella Muti, Winona Ryder, Peter Fonda ve sevgi kelebeği Marilyn Manson'u görmek ilginçti. Kanımca kötü bir film.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder