27 Ağustos 2010 Cuma

Dan In Real Life (2007)


Yönetmen: Peter Hedges
Oyuncular: Steve Carell, Juliette Binoche, Dane Cook, Dianne Wiest, Amy Ryan, Jessica Hecht, Emily Blunt, John Mahoney, Alison Pill, Brittany Robertson, Marlene Lawston
Senaryo: Peter Hedges
Müzik: Sondre Lerche

Dan Ashburn (Steve Carell) yalnız bir baba ve yazılarında sorunları olanlara öğüt veren ünlü bir köşe yazarıdır. Bir aile toplantısında tanıştığı Beth’e (Juliette Binoche) aşık olur. Beth güzel, zarif ve eğlencelidir ancak ortada bir sorun vardır: Beth, Dan’in erkek kardeşinin kız arkadaşıdır! Bu durumda acaba Dan okurlarına verdiği öğütleri kendisine uygulayabilecek midir?

What's Eating Gilbert Grape, About A Boy gibi kitapları başarıyla senaryolaştırmış, Pieces Of April gibi hoş bir bağımsızı yazıp yönetmiş Peter Hedges'dan arada kaynayıp gitmiş güzel bir romantik komedi. Aynı zamanda tam bir aile seyirliği. Steve Carell sırf komedi ile sınırlı bir oyuncu olmadığını göstermişti. Burada da ikna edici bir olgunluğu var. Juliette Binoche'nin ise böyle bir Amerikan yapımına çok kes/yapıştır duracağını düşünmüştüm. Ama hiç de öyle durmamış ve pozitif ışığını görüntüğü tüm sahnelere yaymasını bilmiş. Film olarak ise fazla söylenecek birşey yok. Canı romantik komedi çekenler için birebir. Lakin koşmayı seçtiği mütevazi kulvarda savunmak durumunda hissettiği anafikir üzerine daha fazla kafa yorabilirmiş. Filmde bunun potansiyeli de var çünkü. Sonu da çok aceleye gelmiş. Tabi böyle filmler için armudun sapı, üzümün çöpü türünden eleştirilerde bulunmak, saatini romantik komediye ayarlamış (ya da her daim o saate ayarlı olan) izleyici kesimini kızdırır. Gayet keyifli anlar mevcut. Evet bu bir romantik komedi sonuçta. Ama piyasanın tabi ettiği türden bir "big movie" değil. O sebepten biraz keyifli sanırım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder