5 Mart 2013 Salı

Stitches (2012)


Yönetmen: Conor McMahon
Oyuncular: Ross Noble, Tommy Knight, Gemma-Leah Devereux, Lorna Dempsey, Jemma Curran, Eoghan McQuinn, Valerie Spelman
Senaryo: Conor McMahon, David O'Brien
Müzik: Paul McDonnell

Vurdumduymaz ve pasaklı bir palyaço olan Richard “Stitches” Grindle, Tom adlı bir çocuğun doğum günü partisine çocukları eğlendirmek için gittiğinde onların alay konusu olur. Kazayla ayağı takılan Stitches, açık duran bulaşık makinesinin içindeki ekmek bıçağının üzerine kafa üstü düşer ve çocukların gözleri önünde ölür. 6 yıl sonra mezarından dirilen palyaço, artık bir ergen olmuş Tom’un doğum günü için verdiği ev partisine doğru yola çıkar ve zamansız ölümünden sorumlu tuttuğu gençlerden intikam almaya girişir.

Conor McMahon’ın yönettiği İrlanda yapımı Stitches, herhangi bir ergenin bile yazabileceği senaryosu, kötü oyunculukları ve türlü klişeleriyle tipik bir B filmi. Zaten tipinden bunları umursadığı da pek söylenemez. Sanıldığının aksine amacı korkutmak değil güldürmek. Daha çok “Funny Gore” denilen, kanın, kopan uzuvların ve iç organların havada uçtuğu filmleri sevenler için çekildiği belli. Eğer çok büyük bir şey aramıyorlarsa bu insanların Stitches’dan da hoşlanmaması için neden yok. Conor McMahon, İngiliz komedyen Ross Noble’ı da kullanarak (gerçi palyaço makyajı içinde kendisini çok az fark edebiliyoruz) komik slasher fantezilerini pahalı olmayan efektlerle skeçler halinde filme almış. Araya kökü Ortaçağ’a dayanan palyaçoluk mesleğinin mühim durakları sayılan Pueblo lndian Delight Makers’ı, The Feast Of Fools’u da sıkıştırayım da hepten boş beleş sanılmayalım demiş.

Kısa süresine rağmen Tom’un ilk doğum gününden sonra direk 6 yıl sonrakine zıplayıp sıkıcı olmaktan kendini bir nebze kurtarabilirmiş. O zaman da uzun metraj olmazdı tabii. Eğlencesini abartısından ve palyaço şakalarından alan ölüm sahneleri zaman zaman gülümseme yaratabiliyor. Bazı ufak korku-komedi konseptli festivalde beğeni kazanmış olan filmin devamı için de “hani yerseniz yenisini çekeriz” kabilinden kapı açık bırakılıyor. Yine de Feast serisinin herhangi bir filmi veya bir Død snø değil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder