8 Şubat 2007 Perşembe

Resurrection Man (1998)


Yönetmen: Marc Evans
Oyuncular: Stuart Townsend, James Nesbitt, John Hannah, Brenda Fricker
Senaryo: Eoin McNamee
Müzik: Gary Burns, David Holmes, Keith Tenniswood
 
Acımasız katil Victor Kelly bir suç çetesinin başıdır. Kendisine Cagner ve Dillinger'ı örnek alan Kelly, zalimliği ve şiddete aşırı düşkünlüğü nedeniyle korkulan ve nefret edilen bir efsaneye dönüşür. Şiddet ve intikamın politik bir araç olmaktan çıkıp alışkanlık haline geldiği bir şehirde bile Kelly'nin işlediği cinayetler korkutucudur. Ryan isimli bir gazeteci yaşamını riske atmak pahasına bu cinayetler üzerindeki esrar perdesini kaldırmaya kararlıdır. Victor'un düşünceleri netleşmeye başladığında, kendisi bile başkalarının yönettiği ve şekillendirdiği bir savaşın kurbanı olur.

Prison Break sezon 1 bitince hızımı alamayıp vakit bulduğum anlarda adrenalini düşürmeyecek film arayışımı, ucuz VCD reyonundan sağlamaya kalkarsam olacağı budur. Üniversite yıllarımdan Sinema dergisinde vizyon olarak gördüğüm bu filmi izlemek için bilinçaltımda bir yere atmışım demek ki. Herhalde VCD izlemeyeli bir 10 sene olmuştur. James Nesbitt'i de pek severim. Ama filmin şiddet anlayışı şimdilerde alıştığımız 2000'ler estetiğinden o kadar yoksun ki.. 98 yapımı bir filmden 2000 estetiği beklemekten öte, kendimizi bu tip yavanlıklara fena kapatmışız belli ki. Demek ki ucuzluğa düştüğünde bir illet varmış. Halbuki kapak arkasında şiddet, kan, gövde, kalbi olanlar öte gitsin, şiddet sevenler beri gelsin falan yazıyordu.
 
Yükselen genç bir mafya kişisi olan Victor Kelly (Stuart Townsend) üzerine söylemek istediği ne varsa söyleyen, ama söyleyeceği bundan ibaret mi dedirten boş bir film. Sonuna kadar izlememin iki sebebi var: İlki, üniversite yıllarım sonrası sinemanın şiddet zevkimden neler götürüp, neler getirdiğini görmek, ikincisi de boş çıkan Nesbitt ümidimin Townsend'in karizmasına kaymış olması. "Charlize Theron bu adamda ne buluyor canım" diyenlere izlettirilmesi gerekebilecek bir karizma çiziyor kendisi. Böyle bir filmle aynı karizmayı çiziyor, o ayrı. Lakin iş karizmayla bitmiyor. Filmde usta oyuncu Brenda Fricker da var. Böyle bir filmde ne işi varsa artık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder