25 Şubat 2008 Pazartesi

Death At A Funeral (2007)


Yönetmen: Frank Oz
Oyuncular: Matthew Macfadyen, Keeley Hawes, Andy Nyman, Ewen Bremner, Alan Tudyk, Daisy Donovan, Peter Dinklage, Rupert Graves, Jane Asher, Kris Marshall, Peter Vaughan
Senaryo: Dean Craig
Müzik: Murray Gold

Mülayim bir insan olan Daniel’ın (Matthew Macfadyen), babasının ölümünün ardından tertiplediği cenazeye gelen acayip akrabaların sakarlıkları, New York’da yaşayan ve kendisinden daha ünlü bir yazar olan erkek kardeşi Rupert’in umursamazlıkları ve tam da cenaze günü ortaya çıkıp Daniel’e şantaj yapan babasının sürpriz! sevgilisi yüzünden başı derde giriyor. Ondan sonrası da karışıklıklar ve saklanmaya çalışılan gerçeklerle daha da komikleşiyor.

Tecrübeli İngiliz yönetmen Frank Oz yeni filmini, Amerikan komedilerine ara verip bu kez ülkesinde çekmiş. Dirty Rotten Scoundrels, In & Out, What About Bob?, Housesitter gibi komedilerini çok beğendiğim Oz, konusu ve ağırlıklı olarak genç nesil İngiliz oyuncu kadrosunun başarılı oyunlarıyla yine iyi bir iş çıkarmış. Ama başlangıçtaki kısa bölüm haricinde tamamen cenazede geçen film, mayası gereği sanki biraz daha komik olabilirmiş aslında. Oz’un yarı yaşındaki Dean Craig’in senaryosu, çoğunlukla tiyatro oyunlarından alışkın olduğumuz işleri berbat etme, düzeltmeye çalıştıkça daha da batma ve bunun getirdiği telaş atmosferini iyi yakalıyor. Birkaç sahne dışında güldürmekten çok tebessüm ettiren, diğer Frank Oz filmlerine göre daha sakin ve iddiasız bir yapıda olan film, bu haliyle de çok sevimli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder